כשמתכננים מטבח חדש, הפריסה שלו בחלל תקבע את המראה שלו ואת נוחות השימוש בו. מיקום הארונות, הכיור ומכשירי החשמל יגדירו את הפונקציונליות שלו, ולתכנון מגרות מטבח יש חלק חשוב בכך. שילובן במטבח מצריך תקציב גבוה יותר מאשר בחירה בארונות מדפים עם דלתות. יחד עם זאת, היתרונות שיש למגירות רבים, למשל משום שפותחים אותן בשליפה ואז ניתן לראות את כל התכולה שלהן. שום דבר לא הולך לאיבוד מאחורה. הן ניתנות לחלוקה ולכן אפשר לאחסן בהן פריטים קטנים ועוד. הנה חמישה טיפים שיעזרו לכם בתכנון מגירות המטבח:
1 מיקומים
כדי לקבוע את מיקומן של המגירות במטבח בפריסה המתוכננת יש להביא בחשבון את כמות הכלים שנכללת במטבח והיכן יהיה נוח לאחסן אותם. מחבתות וסירים יהיה נכון יותר למקם קרוב לכיריים, שם מתקיים הבישול. את מקום הצלחות כדאי לתכנן סמוך לאזור האכילה. גם הכוסות יכולות לעמוד שם. אם יש אזור להכנת משקאות וקפה, הכוסות יתאימו גם לשם.
2 ארגונומיה
מגירות מאפשרות להגיע לכלים בנוחות. פתיחה של המגירה היא הדרך הארגונומית הפרקטית לשליפה, ולכן נוח למקם בהן תבלינים, כוסות ופריטים קטנים. התבלינים יקלו עליכם בקרבת אזור הבישול, ואת הכוסות היה נוח לקחת בלי להפיל כוסות אחרים.
3 מראה נקי
אם קיים צורך במגירות רבות כדי לאחסן פריטים שאינכם רוצים לראות על משטח העבודה, אפשר לשקול למקם כמה מגירות פנימיות בתוך מגירה גדולה אחת. מגירות פנימיות שימוקמו בתוך מגירה גבוהה, יעזרו לשמור על מראה נקי של המטבח.
4 חומריות
למגירה עיצוב חיצוני שתואם את חזית המטבח כולו. עם פנים המגירה ניתן לשחק באמצעות חלוקה לאזורים קטנים יותר על ידי מחיצות. משחק נוסף שניתן לבצע הוא באמצעות חומרים. גם אם החזית עשויה עץ, המגירה יכולה להיות עשויה מחומרים אחרים, עמידים ופרקטיים יותר, שיהיו קלים לניקוי ושטיפה. במגירות ניתן גם לכלול פנלים שקופים שיקלו על נראות הפריטים המאוחסנים בה.
5 תחכום
מגירה תמימה למראה יכולה להחביא מאחוריה תחכום רב. ניתן לשלב בה פח נשלף, במבנה שתואם לתשתית האינסטלציה שבקיר. מגירה סטנדרטית לגמרי מבחוץ שממוקמת מתחת לתנור יכולה להיות בעצם מגירת חימום, ששומרת על חום התבשילים שהוצאו מהתנור. ויש מגירות שהן מקפיא, מדיח או בכלל משטח נשלף ואפילו עמדה להטענת הטלפונים והמחשבים הניידים של בני המשפחה. בעזרת תקציב מוגדר ותכנון טוב תוכלו לעצב את המטבח המיטבי עבורכם.
צילום:Jarek Ceborski