איך לבחור את סוג משטח העבודה הנכון למטבח שלנו? משטחי עבודה למטבח

צילום: Jason Briscoe 

החלל הפעיל ביותר בבית הוא ללא ספק המטבח. האזור שעובד ללא הפסקה הוא לא התנור, לא המקרר וגם לא הברז, אלא דווקא משטח העבודה. על המשטח מניחים כלים ופרודוקטים, עליו עובדים ואותו מנקים ומנגבים כל הזמן. בעוד שחזית הארונות במטבח היא בחירה שעיקרה סגנונית, בחירה של משטחי עבודה למטבח כרוכה בשיקולים רבים נוספים. ריבוי חומרים בשוק לא מסייע בבחירה, והופך את ההחלטה למורכבת.

לפני שבודקים איזה חומר יתאים למשטח העבודה, כדאי להבין מה נכון יותר למטבח ולצרכים המדויקים שלנו. בראש ובראשונה נבדוק מה הוא התקציב העומד לרשותנו. לתקציב השפעה ישירה על בחירת חומר המשטח, וקריטריון זה עשוי לסייע בניפוי שפע החומרים ולצמצם את האפשרויות העומדות בפנינו. 

הצעד הבא שיש לשקול הוא עד כמה משתמשים במטבח – האם על בסיס יום יומי או לעיתים רחוקות יותר. צריך להבין גם כמה אנשים משתמשים במטבח ומי בדיוק מבני המשפחה. אם רק אדם אחד פעיל והוא מסודר וקפדן, או שכמה אנשים עובדים במטבח והבלגן חוגג. האם הכלים שנמצאים בשימוש במטבח הם מחבתות וסירים חמים והמשטח צריך הגנה, או שהאוכל עובר חימום בצלחות וכמעט שאינו מצריך עבודה על המשטח. שיקולים אלה יכריעו את הכף לטובת משטח עבודה הדורש תחזוקה נמוכה או גבוהה. רק לאחר שמביאים את כל אלה בחשבון, עולה השיקול האסתטי, ומבין האופציות הנבחרות, מגיע הזמן לבחור את המשטח בעל הצבע, הטקסטורה, הסגנון והעובי הרצויים לנו.

צילום: Im3rd Media

אילו חומרים יכולים לתפקד כמשטחי עבודה למטבח? 

קוורץ: משטח קל לתחזוקה, עמיד אך רגיש לחום. עלול להיפגע מחפצים חדים. קל לניקוי.

גרניט פורצלן: משטח עמיד לחום, כך שלא תהיה בעיה להניח עליו סירים חמים. עמיד לשריטות, לכתמים ולחומרי ניקוי. 

קוריאן: משטח חלק מחומר סינתטי שניתן לפסל ככיור, הממשיך את המשטח ללא חיבורים נראים לעין. הוא אינו סופג, ונחשב לעמיד בקשיחותו. ניתן לחדש אותו על ידי שיוף.

דקטון: גם הוא חומר סינתטי בעל שלל גימורים. עמיד לחום ולשריטות, סטרילי ואינו סופח כתמים.

שיש: חומר טבעי, בעל מראה דומיננטי ולא אחיד. עמיד במיוחד לטמפרטורות גבוהות ולשריטות, וניתן ללטש אותו כשמתבקש חידוש.

נירוסטה: משטח בעל מראה מתכתי מודרני, עמיד מאוד ואינו מחליד. אפשר להניח עליו כלים חמים ולחתוך עליו ישירות, אבל צריך לשמור על ניקיונו כדי שלא ייראו עליו טביעות אצבעות.

בטון: משטח בעל מראה אורבני מינימליסטי, שעובר איטום. חלק, נעים למגע וקל לניקוי.

עץ: בעל מראה כפרי וחם, אבל בהיותו חומר טבעי הוא סופג נוזלים וכתמים, מתנפח ונסדק. דורש תחזוקה קפדנית יותר ואף מריחת לכה מדי כמה זמן. הבוצ'ר בלוק הפופולרי אומנם נמרח בשכבות לכה, אבל יש לנהוג בו בעדינות בעבודה השוטפת.

מאמרים נוספים:

שיתוף:

דילוג לתוכן