חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

4 טיפים לקניית ארון

צילום:Андрей Постовой

ארון בגדים הוא אחד הרהיטים ההכרחיים בחדר שינה, מאחר שבו נמצא עולמו האישי של הדייר. החל מהמלתחה שהוא לובש ועד חפצים שאסף עם הזמן ואינם מוצגים לראווה. גודלו של החדר ישפיע על גודלו של הארון, וגם לתכולתו יש תפקיד חשוב בבחירת הרהיט החיוני. שוק הרהיטים מציע מגוון רחב של ארונות – מוכנים מקו ייצור, ארונות בהתאמה אישית, כאלה עם דלתות נפתחות ואחרים עם דלתות הזזה. החומרים והצבעים מגוונים ולכן כדאי לעשות סדר לפני שרוכשים את הארון המתאים. הנה 4 טיפים לקניית ארון בגדים, בואו נתחיל:

  1. גודל הארון ואת מי הוא משמש

לפני קניית ארון יש למדוד את גודלו של החדר וספציפית את המקום המיועד לארון. מדידות אלה יגדירו את גבולות הארון, מידות האורך, הרוחב והגובה שלו ואת תכנון הפנים שלו. קיר קטן מדי לא יאפשר קניית ארון רחב ממדים, וארון קטן מדי ייראה מנותק ולא שייך לחדר גדול במיוחד. לעיתים מדידות אלה יכריעו את הכף לטובת ארון עם דלת פתיחה או דלת הזזה. בקביעת גודל הארון יש להתחשב גם ממי שישתמש בו. אם הוא מיועד לחלל משותף בין כמה חדרים וישמש כמה בני משפחה, רצוי שיהיה גדול ומרווח. הדבר נכון גם במקרה של בעלי מלתחה עשירה במיוחד שצריכים עושר מדפים ומגירות. הם אולי יעדיפו חדר ארונות שלם. מצד שני, כשמדובר בילדים קטנים, שעדיין אין להם מגוון בגדים רחב, ארון קטן יספיק בהחלט.

  1. ארון מוכן או בהתאמה אישית

השוק מוצף בארונות מוכנים בגדלים סטנדרטיים, שצריך רק להצביע על אחד מהם, לרכוש ולשנע לתוך הבית. כשהצרכים ברורים והתקציב מוגדר, אפשר להסתדר עם ארון מוכן. התכולה האישית תנותב לכל מדף ומגירה, וארגוניות פנימיות כמו קופסאות ומחיצות יכולות לתת מענה לסידור פנימי קטן יותר. ארון בהתאמה אישית, לעומת זאת, נתפר למידות בעליו. הוא מותאם למלתחה ספציפית, למספר החליפות או השמלות, לכמות הבגדים המקופלים וגם לעניבות, לצעיפים או לתכשיטים. המגירות והמדפים במקרה זה מחולקים לפי הלבוש ולא להפך. ארון בהתאמה אישית יכול להיות מתוכנן גם לפי מגבלות החדר, על העמודים והקורות שבו.

  1. בחירת סגנון הארון ועיצובו

הטעם האישי מתבטא בבחירת בגדיו של האדם, לא כל שכן בבחירת הרהיטים בביתו. ארון לבן ניטרלי יתאים לכל חלל. אך כשהטעם האישי מודגש יותר, נפתחות שלל אפשרויות לביטוי גם בעיצוב ארון. שפת העיצוב של החדר יכולה להשפיע גם על בחירת הסגנון של הארון, צבעו ועיצובו. לחדר מינימליסטי בגווני שחור ולבן ניתן להתאים ארון באחד מהצבעים האלה, ולחדר כפרי יותאם ארון שידבר בשפה גולמית יותר, עם נגיעות של עץ למשל. לחדר גדוש בפרטים ובצבעים יתאים ארון באחד הצבעים שנבחרו לחדר, והדלתות יעוצבו בטקסטורות שונות בחומר. כל חדר וסגנונו, וכל עיצוב והארון המותאם לו, העיקר לייצר הרמוניה בחדר.

  1. פרקטיקה היא שם המשחק

השימוש בארון בגדים הוא יום יומי, ולכן שיקול הנוחות הוא חלק מטיפים לקניית ארון. הזכרנו את דלתות הפתיחה של הארון, וכאן יש לזכור שבחדר קטן מדי עדיף לבחור דלתות הזזה. כך ניתן יהיה לפתוח את דלת הארון הצידה ולא להצטמצם בין דלת פתיחה לבין מיטה או שולחן שמוצבים לידו. עוד אלמנטים שמשפיעים על נוחות השימוש הם הפרזול והאביזרים שמתלווים לארון. כדאי לשקול מנגנון טריקה שקטה במגירות, סוגי מסילות – אם הן עליונות או תחתונות, ואת סוג ידיות הפתיחה של הארון. מצד האבזור יכולות להתווסף מראות להקלה על ההתארגנות וכמובן, מתלים להורדת בגדים מגובה או תליית מכנסיים. ולא נשכח גם את המתקנים הנשלפים לחגורות, לנעליים ואפילו לקרש גיהוץ. הכול תלוי ברצון האישי ובתקציב הנתון.

צילום: jordi pujadas

מאמרים נוספים:

שיתוף:

דילוג לתוכן