אחת הדרכים להכניס למטבח עיצוב וסטייל היא לבחור צבע לחזיתות שלו. הבחירה הפשוטה ביותר היא לבחור את הצבע הלבן, ואכן רבים נוטים לעשות זאת. הלבן ניטרלי, מתאים לכל אלמנט עיצובי אחר, ונשאר תמיד רלוונטי. כשמעוניינים לצאת מהשגרה ולבחור צבע אחר, מתעוררת ההתלבטות. מאחר שהמטבח מחובר, לפחות ויזואלית, עם הסלון וניתן לראות את שני החללים בו זמנית, סכמת הצבעים שלהם מושפעת זו מזו. כשמביטים על המטבח מהסלון, הוא יכול לעורר השראה עם ערכת הגוונים הנכונה. הצבעים שנבחרים בסופו של דבר הם שיהפכו אותו לייחודי, אישי ומזמין. הנה כל מה שצריך לדעת על התאמת צבעים למטבח ואיך עושים את זה נכון.
מטבח מורכב מארונות, ממכשירי חשמל, רצפה, תאורה, חיפוי קירות ואביזרים נוספים מתחלפים או כאלה שנמצאים בו בקביעות. לכל אחד הצבע והאופי שלו, שישפיעו על המראה הסופי. כשמתכננים צבעוניות למטבח, יש להביא בחשבון את צבעם של מכשירי החשמל ואת החומר והנראות של הריצוף והאריחים. אם הרצפה עשויה מעץ או תחליפיו, אפשר להמשיך את המראה החמים עם חזיתות עץ. או דווקא להפך, לבחור מראה קריר ומודרני וליהנות מהאיזון שנוצר ביניהם. אם המכשירים צבעוניים וססגוניים, כדאי להשקיט את המטבח בצבעים רגועים ואחידים.
כלל אצבע לאיזון בין צבעים בחלל מדבר על 60-30-10, ופירושו בחירה במינון קטן של 10 אחוז לצבע הדגשה, מינון של 30 אחוז לצבע משני, למשל בריצוף או במשטח העבודה, ומינון עיקרי של 60 אחוז כצבע הראשוני על הקיר או הארונות.
בתים ישראלים מתאפיינים בפתחים נרחבים, מה שאומר כי אור טבעי שורה במטבח. בחירת הצבע של ארונות המטבח תושפע מהאור הטבעי. בצד צפון יש בדרך כלל פחות אור, והוא נוטה להיות קריר ואפרפר. עובדה זו תשפיע על נראות הצבע ותהפוך אותו לדהוי יותר. בשאר הכיוונים האור נכנס בשעות שונות של היום וצריך להיות ער להשפעתו. לצד התאורה הטבעית, קיימת תאורה מלאכותית, שתשלים את החסר בשעות החשכה או השעות הפחות מוארות. כאן לסוג הנורה והגוון שלה תהיה השפעה על הצבעים בחלל.
גם לגודל המטבח יש השפעה על הצבע. מטבחים קטנים יכולים ליהנות מצבעים בהירים, משום שהם יעניקו תחושת נתפסת של מרחב ופתיחות. במטבח גדול אין מניעה להשתמש בצבעים בהירים או כהים ונועזים, משום שלא חשים בהם צפיפות.
לטעם האישי יש תפקיד חשוב בבחירת הצבעים. אם סגול הוא החלום, לא צריך לוותר עליו, אבל כדאי לדעת שהוא משויך לקבוצת הצבעים הקרים. מכאן שרצוי לאזן אותו בצבעים חמים. אותו דבר אם בוחרים מטבח אדום או צהוב. אחת ההמלצות היא לאזן בצבעים קרים או ניטרליים, כמו אפור או חומריות של בטון באחד מאזורי המטבח. טרנדיות לא תחזיק מעמד לאורך זמן, ולכן אם כבר לבחור צבע שונה, כדאי ללכת אחרי נטיית הלב.
ובכל זאת, מה הכי משתלב עם מה? השילוב הקלאסי הוא משטחי עבודה כהים כמו אפור או שחור עם ארונות בהירים. לאוהבי הצבע חזיתות בכחול ישתלבו עם משטחים בהירים, ואם העץ עושה לכם את זה, בחרו בהם כחזיתות והשאירו את הבהירות או הכהות למשטחי העבודה.